Δημιουργήστε για τα παιδιά σας το πιο όμορφο δωμάτιο

Από αγαπημένους εικονογραφημένους ήρωες, όπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης και τα θαλάσσια πλάσματα των ταινιών της Ντίσνεϋ, τα παιδιά αγαπούν πολύ οτιδήποτε έχει σχέση με τον ωκεανό. Στα μικρά μας αρέσουν πολύ οι αστερίες, τα δελφίνια, οι χελώνες και τα πολύχρωμα κοραλλένια λουλούδια. Γιατί λοιπόν να μη δημιουργήσετε για τα παιδιά σας το πιο όμορφο και χαρούμενο δωμάτιο, διαλέγοντας φωτοταπετσαρίες εμπνευσμένες από το βυθό της θάλασσας.

Υπάρχουν χιλιάδες εικόνες με θέμα εμπνευσμένο από τον ωκεανό, για να επιλέξετε την αγαπημένη σας. Περιλαμβάνουν ταπετσαρίες με χαμογελαστά δελφίνια και γοργόνες κι αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Άλλες πάλι είναι πιο ρεαλιστικές με εντυπωσιακές φάλαινες, θαλάσσια πλάσματα, ψάρια και κοράλλια σε έντονα χρώματα. Ξεκινήστε τη διακόσμηση, δίνοντας στα παιδιά σας την ευκαιρία να διαλέξουν την αγαπημένη τους φωτοταπετσαρία.

Μόλις κολλήσετε τη φωτοταπετσαρία, αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει. Φανταστείτε ότι όλο το δωμάτιο πρέπει να δίνει μια θετική και όμορφη ενέργεια σαν αυτή της θάλασσας. Για εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα, τοποθετήστε και στο ταβάνι μια φωτοταπετσαρία με υποβρύχιο θέμα, δημιουργώντας την εντύπωση ότι τα ψάρια κολυμπούν σε όλο το δωμάτιο.

Συμπληρώστε το θαλασσινό θέμα με την ανάλογη διακόσμηση. Άγκυρες, μαξιλαράκια σε σχήμα αστερία, διακοσμητικά με άμμο, σεντόνια με ψάρια και άλλες όμορφες ιδέες. Μπορείτε να δώσετε και μια μικρή, αλλά απολαυστική πινελιά στο χώρο, τοποθετώντας μια λάμπα που δίνει την αίσθηση από πολλές μικρές φούσκες που κινούνται στο «νερό».

Ένας από τους τρόπους για να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στη διακόσμηση του δωματίου είναι να τους δώσετε μικρές εργασίες, που θα δώσουν στο δωμάτιο μια αληθινή θαλασσινή ατμόσφαιρα. Μήπως είναι στα σχέδιά σας μια βόλτα στην παραλία; Αναθέστε στα παιδιά σας το έργο να μαζέψουν κοχύλια και βότσαλα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια πρωτότυπη κορνίζα ή να διακοσμήσετε μια λάμπα. 

Όταν το υποβρύχιο δωμάτιό σας έχει ολοκληρωθεί, τα παιδιά σας θα πιστεύουν ότι αυτό είναι το πιο υπέροχο δωμάτιο που υπάρχει και θα το δείχνουν με περηφάνια στους φίλους τους!